

Arçelik Kombilerin Artısı Çok
3 Yıldızlı Enerji Verimliliği
Arçelik hermetik kombi modelleri Avrupa 92/42/CEE standartlarına göre 3 yıldızlı enerji verimliliği ile sınıfının en yüksek verim değerine sahiptir.
4 Yıldızlı Enerji Verimliliği
Arçelik yoğuşmalı kombi modelleri Avrupa 92/42/CEE standartlarına göre 4 yıldızlı enerji verimliliği ile değerlendirilmiştir.
Multifonksiyonlu Elektronik Kontrol Kartı
Mikro işlemcili ana kart ile kombi sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışır.
Çift Eşanjör
Aleve temas eden ana eşanjörün ısı dayanımı yüksek olduğu için daha ince bir yapıda üretilmektedir. Bu özellik sayesinde yanma odasında yakılan gazın sıcaklığının ana eşanjör içerisinden geçen suya daha hızlı transfer edilmesini sağlar.
Paslanmaz Çelik Brülör Grubu
Doğalgaz veya LPG yakmaya uygun brülör grubu üst kısmı paslanmaz çelik yapısıyla uzun ömürlüdür.
Kombi Faydalı Bilgiler
1. Doğalgaz Nedir?
Doğalgaz, yer kabuğunun içindeki fosil kaynaklı, bir çeşit yanıcı gaz karışımıdır. Yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alır. Doğalgazın büyük bölümü (%70-90 oranında), metan gazı (Ch6) adı verilen hidrokarbon bileşiğinden oluşur. Diğer bileşenleri; etan (C2H6), propan (C3H8), bütan (C4H10) gazlarıdır. İçeriğinde farklı miktarlarda karbondioksit (CO2), azot (N2), helyum (He) ve hidrojen sülfür (H2S) de bulunur.
2. Doğalgazın Özellikleri Nelerdir?
Doğalgaz, metan, etan, propan gibi gazlardan oluşan renksiz, kokusuz, havadan hafif, ucuz, çevreci, ekonomik, verimli ve enerji tasarrufu sağlayan bir yakıttır
3. Doğalgaz Zehirli Bir Gaz mıdır?
Doğalgaz renksiz, kokusuz, zehirsiz ve havadan hafif bir gazdır. Kokusuz olması nedeniyle sızıntısı fark edilemeyeceğinden, özel olarak kokulandırılmıştır. Doğalgaz LPG’nin aksine havadan hafif olduğu için yükselir. Bu yüzden güvenlik açısından daha avantajlıdır.
4. Doğalgaz Ekonomik Bir Yakıt mıdır?
Doğalgaz çevre dostu, temiz ve ekonomik bir yakıttır.
5. Kombiler Güvenli Cihazlar mıdır?
Kombiler yıllık bakımları yetkili servisler tarafından düzenli olarak yapıldığı sürece son derece güvenlidir. Tesisata yetkili servisler tarafından müdahale edilmesi gerekir. Gaz dağıtım firmasının kontrolünde yapılmalıdır. Hermetik kombiler kapalı yanma odasına sahip oldukları için standart modellere kıyasla daha güvenlidir.
6. Evim İçin Hangi Kombiyi Seçmeliyim?
Kombi seçerken öncelikle dairenin ısı yalıtım sistemi ve genişliği dikkate alınmalıdır. Geniş ve ısı kaybının yüksek olduğu dairelerde, ekonomik ve çevre dostu bir tercih için yoğuşmalı cihazlar, atık gaz tahliyesi ve gelişmiş baca bağlantıları için de hermetik cihazlar tercih edilmelidir.
7. Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uygun fiyat, yüksek verim, geniş kapasite ve servis hizmetleri dikkate alınmalıdır.
8. Kombiler Doğalgaz Dışında Bir Yakıtla Kullanılabilir mi?
Kombiler gaz yakıtla çalışır. Doğalgazın olmadığı yerlerde LPG veya propan gazı da kullanılabilir.
9. Kombiler Yüksek Maliyetli Cihazlar mıdır?
Kombiler tüm dairenin ısınma ve sıcak su ihtiyacı için kullanıldığında uygun maliyetlidir.
10. Daha Tasarruflu Bir Kullanım İçin Ne Yapmak Gerekir?
Kombinin ihtiyacımız kadar sıcaklıkta ayarlı olması gerekmektedir. Açıp kapatmak yerine düşük, sabit sıcaklıkta çalıştırılmalıdır. Radyatörlerde termostatik vana kullanılması, radyatörün önünün açık olması, arkasında ise ısı yalıtım levhalarının kullanılması tasarrufu artırır.
11. Hermetik Kombi Nedir?
Hermetik kombi yanma için gerekli olan havanın bir fan kiti ile dış atmosferden alınıp yanma sonucunda oluşan atık gazların aynı sistemle atmosfere atıldığı kombi türüdür.
12. Hermetik Kombilerin Avantajları Nelerdir?
Hermetik kombiler, yanma için gerekli olan havayı özel dizayn boruları ve fanları ile dışarıdan alır; yanma sonrasında oluşan gazları aynı yolla dışarıya verir. Yanma, izole edilmiş kapalı yanma odasının içinde gerçekleştiği için ortamı havalandırmaya gerek yoktur.
13. Yoğuşmalı Kombi Nedir?
Yoğuşmalı cihaz kullanım ve mekan ısıtma için gerekli olan sıcak suyu ısıtmak için kullandıkları gazın yanma ısısı dışında atık gazın içindeki su buharını yoğuşturarak buharın yoğuşma ısısından da yararlanan, genellikle “C” tipi denge bacalı olarak imal edilen cihazlardır.
14. Premix Yoğuşmalı Kombi Nedir?
Fan modülasyonu sayesinde, gelen gaz miktarına göre hava miktarını ayarlaması sayesinde yüksek verim sağlayan cihazlardır. Bu yoğuşmalı kombi sınıfı hava ve gazın ön karışımı ve özel paslanmaz çelik brülörü sayesinde düşük emisyon değerlerine sahiptir.
15. Yoğuşmalı ve Premix Kombiler Çevreci midir?
Yüksek verimli yoğuşmalı kombi ve kazanların emisyon değerleri normal yanmaya göre CO’da %80 ve NOx’de %90 oranında daha düşüktür. Yüksek verimli yoğuşmalı kombilerin yıllık CO2 emisyon değerleri standart verime sahip kombilere göre ortalama %20 daha azdır.
16. Yoğuşmalı ve Premix Kombiler Ekonomik midir?
Yoğuşmalı ve premix kombiler, yoğuşmasız kombilerin kullanıldığı geleneksel radyatörlü sistemlerden %15’e varan (yüksek sıcaklık), karışık sistemlerden %20’ye varan (yüksek ve düşük sıcaklık) ve yerden ısıtma sistemlerinde %35’e varan (düşük sıcaklık) oranlarda daha ekonomiktir.
17. Yoğuşmalı Kombi ve Premix Yoğuşmalı Kombilerin Avantajları Nelerdir?
Buharı yoğuşturan özel ısı eşanjörü ile yoğuşmadaki gizli ısı bacadan geri kazanıldığı için yoğuşmalı kombiler geleneksel kombilere göre daha verimlidir.
18. Yoğuşmalı ve Premix Kombiler Neden Tercih Edilmelidir?
Premix yoğuşmalı kombiler, giren hava/gaz karışımını optimum oranda tuttuğu için daha yüksek yanma verimi elde eder. Bununla birlikte, baca sıcaklığının düşük olması sebebiyle yanma esnasında ve kalorifer tesisatında oluşan ısı kayıpları çok düşüktür. Baca gazı sıcaklığı yoğuşmalı kombilerde 45-50 °C, yoğuşmasız kombilerde 120-140 °C civarındadır.
19. Yoğuşmalı Kombiler Her Evde Kullanılabilir mi?
Kombi tercihi doğru yapıldığı takdirde yoğuşmalı kombiler her evde kullanılabilir. Tercih, evin genişliğine ve radyatör uzunluğuna göre yapılır ve gerekli kapasite bu parametrelere göre belirlenir. Ayrıca bu konuda keşif hizmeti veren kişilerden de destek alınabilir.
20. Kombinin Bulunduğu Balkonun Kapalı Tutulması Gerekir mi?
Kombi, balkona kurulacaksa yerel gaz dağıtım firmalarının şartnamesine uygun yapılmalıdır. Kombi dış şartlardan korunması için kutu içerisinde durmalıdır.
21. Kombiyi Sürekli Açık Tutmak Kombiye Zarar Verir mi?
Kombinin sürekli açık kalması cihaza zarar vermez. Kombiler termostatlı oldukları için sadece gerektiği zaman yani ortam sıcaklığı düştüğünde çalışır.
22. Kombiler Gece Hangi Konumda Çalıştırılmalıdır?
Düşük sıcaklıkta olması yeterlidir.
23. Kombilerde Oda Termostatı Kullanmanın Ne Gibi Avantajları Vardır?
Oda termostatı sıcaklığı istenilen değere sabitlemeye ve yakıt tasarrufu sağlamaya yarar.
24. Kombinin Dijital Olması Daha İyi Olduğunu mu Gösterir?
Cihazın dijital gösterge paneline sahip olması tamamen kullanımıyla ilgilidir. Dijital modellerde parametreler daha noktasal değerlerle girilir.
25. Kombilerin Kullanım Ömürleri Ortalama Kaç Yıldır?
Kombilerin yasa ile belirlenen kullanım ömrü 15 yıldır.
26. Kombi Bakımı İçin Ne Yapılmalıdır?
Kombilerin yıllık bakımlarının yapılması için mutlaka yetkili servislerden destek alınmalıdır.